dinsdag, juli 20, 2004

Het nieuwe McCarthyisme

Eerst werd Whoopi Goldberg door Slimfast ontslagen omdat ze een grapje maakte over Bush, nu werd Linda Ronstadt met haar klikken en klakken uit het Alladin Hotel in Las Vegas gesmeten omdat ze op 't einde van haar show het publiek aanraadde om Michael Moore's film te bekijken.

Indertijd werden de Dixie Chicks door een grote massa Amerikanen naar de hel gewenst omdat ze zich kritisch uitlieten tegenover de oorlog in Irak. Ze werden geboycot op talloze radiostations, hun platen werden in het openbaar vernietigd. Maar het merendeel van die Amerikaanse massa weet nu beter en ziet eindelijk in dat de Chicks toch geen ongelijk hadden.

Degenen die in Las Vegas bij het optreden van Ronstadt de zaal bijna afbraken zijn blijkbaar de die-hard extreem-rechtse republikeinen, de aartsconservatieve Bushlovers die wel degelijk weten dat Bush de gewone mens bedriegt, maar willen dat dit blijft duren omdat ze er zelf persoonlijk voordeel door halen.

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

En "De Strangers" werden jarenlang van de VRT verbannen omdat ze optraden op een feestje van het Vlaams Blok.

Gaat het over tolerantie tegenover andersdenkenden in het algemeen, of enkel over tolerantie tegenover diegenen die de "ware leer" verkondigen?

20 juli 2004 om 15:29  

Een reactie posten

<< Home